Det blå hav-værelse

Når nu man flytter fra en lejlighed, hvor børnene har delt værelse, til et hus, hvor de kan få hver deres værelse, så går det jo, som det går, når man har børn : de kommer op at skændes! *g*

I det her tilfælde kom de op at skændes om, hvem der skulle have det "store" værelse, som ligger lige ved siden af mors soveværelse. Og med "store" menes der så et værelse, der er ca. 1 m2 større end det andet. Retfærdigvis skal det dog siges, at forskellen virker større, fordi der på det "store" værelse er 2 vinduer mod kun 1 vindue i det "lille" værelse.

Nå, men jeg hiver den store "gode-argumenter" skuffe frem og begynder at sælge det "lille" værelse til Simone (den yngste på 8). Samtidigt får hun at vide, at hun må indrette værelset præcis, som hun har lyst til (at tænke sig, at jeg ikke er blevet klogere efter 11 år som mor *suk*). Det ender med, at værelset efterhånden bliver salgbart under forudsætning af, at hun får min gamle seng (en 120 cm bred boxmadras) - ingen problemer, da jeg selv har en større en, som har stået i mit gamle kælderrum og ventet på, at jeg fik et stort soveværelse igen - under forudsætning af, at soveområdet bliver lavet til en hule - og under forudsætning af, at værelset males og indrettes som et hav.

Ja, jeg har jo lovet........ Så vi må i gang ;o)

I første omgang kommer der lige et par billeder af værelset, som det så ud, da jeg skulle sælge det til hende :

Det er den ende, der skal blive til sovehulen - skabet fjernes
Og det er så den anden ende ;oP
Første projekt er naturligvis at få malet værelset. Efter nogen diskussioner og til sidst en "det bestemmer mor for ellers bliver det for blåt!!!" afgørelse, bliver vi "enige" om (*fnis*), at væggene skal være en helt klar havblå og loftet, vinduer, karme og dør skal være hvidt (det var her uenigheden opstod, for Simone mente jo, at "i et hav er det hele altså blåt, mor!").

Der bliver vasket vægge og lofter ned, og så går maler-teamet ellers i gang (denne gang assisteret af min mor og min bror). Simone får helt selv lov til at vælge farven - og ja : den er godt nok blå!! Men efterhånden som jeg vænner mig til den, så er den faktisk slet ikke så tosset.

Så efter at have givet loft og vægge to gange, ser værelset således ud :





Efter at have malet vægge og loft, bliver vinduet, dørkarme og fodlister malet hvide, og så er værelset klar til det allerstørste projekt : transformeringen til et hav-værelse.

Til det formål har jeg allieret mig med en god ven, som har malet i mange år. Hun kaster sig ud i at lave senge-enden til en stenhule i havet - og derudover bliver væggene pyntet med fisk, tang, søstjerner og andre hav-relaterede ting. Og så ender vi med et fantastisk hav-værelse, som Simone er meget glad for :

Sovehulen - det var her skabet stod

Mere sovehule - på et tidspunkt skal der et forhæng op for at gøre det endnu mere hule-agtigt

Nogle fisk over sovehulen

I den anden ende af sovehulen leger en søstjerne i noget søgræs
Forskellige detaljer fra værelset
Forskellige detaljer fra værelset
Vinduet, som er blevet malet hvidt
På et hav-værelse skal man selvfølgelig have et delfin-gardin

Støbe gulv

Efter besøget af VVS-manden er det tid for den næste ekspert at udføre sin magi i mit badeværelsesprojekt. Der skal støbes gulv, og jeg har tilkaldt en håndværker, fordi faldet på gulvet skal laves helt rigtigt, så jeg er sikker på, at evt. overskydende vand på gulvet, løber ned til mit afløb. Og selvom jeg synes, at jeg er blevet en ret dygtig handywoman i løbet af de sidste par måneder, så er det alligevel ikke et projekt, jeg tør kaste mig over ;o)



Inden mureren kan gå i gang, skal jeg indkøbe det, der skal ende med at blive til betongulvet. Vand behøver jeg ikke købe - heldigvis ;o) Men jeg skal i byggemarkedet efter 7 sække basis cement (de vejer 25 kg hver, så man kan godt selv bære dem op i traileren eller bagagerummet - men hvis der står en stærk byggemarkedsmedarbejder i nærheden, er det heller ikke at foragte at få lidt hjælp fra ham ;o))

Dernæst går turen til den lokale grusgrav. Jeg skal indkøbe en halv kubikmeter vasket grus (som min murer kalder det). Det viser sig, at i den lokale grusgrav kalder de sådan noget for 0-4 støbesand (jeg går ud fra, at det betyder, at det er sand, hvor sandkornene er mellem 0 og 4 mm store ?). En halv kubikmeter støbesand (som skal bruges til mine ca. 8 m2 gulv) vejer 750 kg og koster 100 kr i min lokale grusgrav. Min trailer (eller ret beset er det min søster og svogers, som jeg må låne ;o)) må køre med 350 kg - så der skal to ture til. Ungerne og jeg udstyrer os selv med hver en skovl, og så er det ellers bare i gang med at skovle. Det er pokkers tungt sådan noget sand, så traileren er kun halvt fyldt, da dens hjul begynder at se ud som om, vi ikke skal fylde mere i den. Jeg går ud fra, at vi så har omkring 350 kg - som vi kører hjem med. Ved den 2. tur til grusgraven, er vi så helt utroligt heldige, at en flink fyr i en kæmpe gravko forbarmer sig over os og fylder traileren med støbesand på 15 sekunder - selvom man er en handywoman, må man godt tage mod en hjælpende hånd fra mænd med noget VIRKELIG imponerende værktøj... og skovlen i hans gigantiske gravko var ikke engang 1/10 fyldt for at fylde traileren med sand ;oD

Cement og støbesand bliver læsset af hjemme i indkørslen - og venter så på mureren.

Han starter med at blande mørtel, som han vil lukke de store huller i væggen med. Det er så meningen, at jeg selv skal spartle væggene - men for at gøre det lidt lettere for mig, lukker han de største huller.

På det nederste af billedet har mureren dækket de store rille-huller
Efter at have lappet væggene, går mureren i gang med at blande beton til gulvet. Jeg bliver hurtigt oplært i kunsten at blande beton. Man skal bruge 9 skovlfulde (med top på) støbesand, 2 skovlfulde (med top på) cement og 8 liter vand (hvis man har en 10-liters spand er det ret nemt hurtigt at måle 8 liter vand ud). Alt dette hældes op i en betonblander, hvor det bare skal have et par minutter, så er det klar til at blive lagt på.

Vi slæber begge beton op i sorte spande - det er tungt af h****** til, så hvis man kan automatisere den proces, vil jeg klart anbefale det... Men igen - mit badeværelsesprojekt er et billigt et af slagsen, så jeg betaler med ømme arme og skuldre i stedet for ;o)

Jeg blander beton - og han lægger det på gulvet. Sørger for det rigtige fald og laver en ganske lille niveauforskel i brusekabinen, så den kan holde bare lidt på vandet. Der er desværre ikke mulighed for at lave nogen særlig stor niveauforskel, så den ender med at blive på ca. 1 cm.

Man kan lige fornemme niveauforskellet i brusekabinen øverst til venstre
Vinduet står åbent hele tiden, mens han arbejder, for når han først er færdig, kan han ikke gå hen over gulvet for at lukke det op. Og beton afgiver meget fugt, mens det tørrer op, så for at fugten ikke skal brede sig til resten af huset, er det en god idé, at lade vinduet stå åbent, mens det tørrer.

Betonen er så tør, at man forsigtigt kan gå på den allerede efter 24 timer. Efter 48 timer er den så tør, at man også kan stille stole osv på den. Men den skal tørre en uge, inden man kan arbejde videre på den. Jeg har nogle steder læst, at hvis man skal lægge en vådrumsmembran ovenpå, så er det en god idé, at lade betonen tørre i 14 dage, så man er helt sikker på, at al fugt er ude af den og ikke bliver lukket inde under vådrumsmembranen.


Hjørneristen, som jeg har omtalt i et andet indlæg

Garderobeskabe

Garderobeskabet i soveværelset er et rigtigt 60'er skab. Det fungerer egentlig fint nok, men det er bare kedeligt og trist at se på. Så jeg har besluttet, at gøre det lidt mere interessant ved at male selve skabsrammen hvid, indmaden bliver malet sort, og så skal der sættes tapet på lågerne.

Garderobeskabene som de så ud ved indflytning
Først tager jeg skabslågerne af og sliber skabsrammen med en rystepudser.



Der dukker en masse sjove farver op, når man går i gang med en sådan afpudsning. Det ser ud til, at mit skab har været lyserødt på et tidspunkt ;o) :


Efter pudsning og afvasning bliver skabsrammen malet med en glans 50 Flügger modehvid interiør maling. Jeg havde egentlig købt en glans 90, for jeg kan rigtigt godt lide den blanke overflade, men den er for svær at arbejde med - den løber meget let, og det er svært at få skjult penselstrøgene helt. Så jeg bruger glans 50 i stedet for, da den er meget lettere at arbejde med.

Mellem hver maling af skabsrammen, løber jeg den over med sandpapir - korn 240 med en pudseblok. Herefter vasker jeg rammen af, inden den bliver malet igen.

Jeg må male den 3 gange, men jeg ved ikke, om jeg kunne have nøjedes med to. De tre gange skyldes, at jeg første gang bruger glans 90 malingen, inden jeg beslutter mig for at kassere den og arbejde videre med glans 50 malingen, som den så får to gange med.

Indmaden bliver malet med en sort billig maling fra Bauhaus. Jeg bliver enig med mig selv om, at når det er indvendigt i et skab, vil jeg ikke købe det dyreste maling, man kan få.

Efter maling ser skabet således ud :


Hylderne i skabet er malet i samme sorte farve.

Herefter bliver skabslågerne pudset og malet indvendigt. På forsiden sætter jeg lige det tapet, som jeg har ledt ret længe efter... Men når man har noget helt bestemt i hovedet, skal det jo også gerne føres ud i livet ;o)

Det ender med at komme til at se således ud :


VVS-arbejde i badeværelset

Efter at have fjernet alle fliser og gulv fra badeværelset, er det VVS-mandens tur til at tage over i badeværelset.

Han riller ud til der, hvor armaturerne skal placeres - badekarret bliver lavet om til en brusekabine, og så skal armaturet jo sidde noget højere. Vaskemøblet bliver også flyttet, da jeg har indkøbt et bredere møbel, end der var tidligere.



Alle rør bliver skiftet ud, så der nu ligger pex-rør. Der bliver trukket nye rør ned til varmtvandsbeholderen i kælderen. De nye rør kan heldigvis løbe langs med nedløbet fra toilettet, så de er forholdsvist nemme at trække ned.
Rørene samles i aflukket i hjørnet hvor også afløbet fra toilettet løber. Der er lagt nyt afløbsrør hen til afløbet i bruseren. Den gamle keramiske vandlås er blevet fjernet, for den er ikke længere nødvendig med de nye afløbsrør.


Jeg skal også tage stilling til, hvilken form for rist, jeg vil have i min brusekabine. Der er tilsyneladende tre typer at vælge imellem : den helt almindelige firkantede rist, en aflang rist som placeres langs med væggen og en trekantet rist, som kan placeres helt oppe i hjørnet. Efter lidt overvejelser vælger jeg den trekantede hjørnerist, som er et par 100 kr. dyrere end den almindelige rist - men dog ca. 500 kr. billigere end den aflange rist.

Der skal nu lægges rio-net på gulvet, som gulvvarmeslangerne kan fastgøres til. Et rio-net skal så vidt muligt helst lægges i et stort stykke - hvis ikke man kan det, skal man overlappe to eller flere rækker, så det ligger godt fast, når rørene fastgøres til det. Et enkelt stykke rio-net er kæmpestort, skal jeg hilse og sige - så jeg får det leveret af byggemarkedet. Derefter klipper vi det til med en jern-klipper, mens det ligger nede i min indkørsel og så skal det løftes op på første sal. Det er ikke specielt tungt, men det sviner enormt meget, for det er rustent og smitter af på alt, det rører ved. Derudover er det armeret jern, så hvis man rammer ind i noget, mens man går med det, så laver det mærker. Så det skal håndteres forsigtigt.
Rio-nettet bliver lagt op i badeværelset og klippet til de steder, hvor det støder imod. Derefter kommer VVS-manden og fastgør gulvvarmerørene med strips til rio-nettet.

Så nu er al VVS gjort klar til næste trin i badeværelsesprojektet :o)


Male rustikloft

Inden loftet kan males, skal det vaskes grundigt ned. Normalt vil jeg bare bruge noget grundrens til at vaske lofter og vægge ned, men der er blevet røget meget i huset, så derfor ligger der et helt fedtlag på lofter og vægge, og de er ikke så nemme at få rene. Derfor bliver loftet først vasket med 3-dobbelt salmiakspiritus blandet i vand. Se på pakningen, hvordan blandingsforholdet er. Herefter bliver loftet vasket med en gulvskrubbe og skyllet efter med rent vand på gulvskrubben.

Set i bagklogskabens ulideligt klare lyst havde jeg valgt at vaske loftet ned flere gange, da jeg i dag kan se, at fedtet er trukket en anelse igennem flere steder - men på det tidspunkt, syntes jeg, at jeg havde lidt travlt, så jeg håbede, at en spærregrunder kunne dække for det... Det kunne den også - næsten ;o)


Herefter skal loftet dækkes med en spærregrunder. Spærregrunderen sørger for, at der ikke kommer gennemslag af vandskjolder, fedtskjolder og træ-snavs i det hele taget. Man kan nok diskutere frem og tilbage i lang tid (og garanteret aldrig blive enige) om hvilken spærregrunder, man skal købe.

Min konklusion ender med at blive, at loftet under alle omstændigheder skal have to gange spærregrunder - og da 2 gange 33 m2 vil bruge en god slat spærregrunder, ender jeg med at købe den billige fra Jem & Fix. Og den fungerer ganske udmærket - giver en god spærring og er nem at arbejde med.

Samtidigt falder vi over noget ganske genialt i Jem & Fix : malerruller til rustiklofter!! Sådan en malerrulle passer ca. med to brædders bredde og en "rille". Den er udstyret med længere hår i midten som gør, at man kan rulle malingen på hele loftet. Det er så utroligt meget nemmere end med en pensel - og det gør også, at der ikke bliver ret mange "helligdage".


Første omgang spærregrunder tager dog noget tid. Der skal gåes grundigt efter, så hele loftet bliver dækket - og vi skal lige vænne os til teknikken med rullen på loftet. Der skal alligevel trykkes lidt på malerrullen for at få malingen op i "rillen" mellem brædderne, så det er halv-hårdt arbejde med armene over hovedet.

Men resultatet af arbejdet er den allerbedste motivationsfaktor. Her et par billeder af processen - første omgang spærregrunder :



Læg mærke til hvor meget, det lyser op på væggen


Efter at have tørret i 24 timer, får loftet 2. gang spærregrunder. Denne gang sætter vi de smarte rustikloft malerruller på skafter, for det er ikke nødvendigt at trykke ligeså hårdt 2. gang. Det gør det meget meget lettere - og fra at bruge ca. 3 timer 2 mand første gang, bruger vi kun omkring 1½ time 2 mand anden gang.

Selvom første gang spærregrunden dækker ganske godt, så kan man stadig se en forskel, efter at 2. gang spærregrunder er lagt på :

1 x spærregrunder i venstre side - 2 x spærregrunder i højre side
Efter 2 gange spærregrunder bliver loftet malet med Dyrup Dekstrem væg- og loftmaling. Det behøver kun have en gang, fordi de to gange spærregrunder har dækket så godt.

3. gang vi maler loftet er vi helt nede på, at det kan gøres på omkring 5 kvarter for 2 mand. Stadig med rustikloft malerrullerne på skafter.

Det endelige resultat er blevet følgende :





Jeg overvejede at skifte loftet ud med et nyt ludbehandlet et af slagsen. Men prisen for at male loftet, som jeg netop har beskrevet, er så meget lavere end prisen for at sætte nyt loft op, at det slet ikke kom på tale at skifte loftet med min single indtægt ;o)

Stue projektet

Stuen er en stor rektangulær stue, som er et meget regulært rum, der er let at have med at gøre. Den er ca. 33 m2 stor.

På væggen er der savsmuldstapet, på gulvet et gammelt, slidt, gråt gulvtæppe. Loftet er et rustikloft - hvor træet efterhånden er blevet meget mørkt. Vinduer og terrassedøre er grå - og trænger meget til en eller anden form for behandling. Træet ser tørt og slidt ud og vinduer og terrassedøre skal på sigt skiftes helt ud.

Væggene skal males. Loftet skal males. Dørkarme og fodlister skal males. Vinduer og terrassedøre skal males. Der skal nyt gulvtæppe på og nye fejelister.


Badeværelsesgulv brækkes op

Jeg er temmeligt spændt på, hvad der gemmer sig inde ved badekarret. Både VVS'eren og jeg er jo ret sikre på, at det er afløbet til badekarret, der giver fugten i køkkenet.
Så utålmodig efter at komme i gang, griber jeg en hammer og en skruetrækker (som alligevel skal kasseres ;o)) og går i gang med at tage fliser ned foran badekarret :


Jeg finder dog ikke rigtigt noget interessant her i første omgang, for med en hammer og en skruetrækker kommer man altså ikke ret langt. Der skal mere seriøst værktøj til!!

Med hjælp fra den første handyman (min venindes kæreste), bliver det noget mere alvorligt. Både han og jeg bliver udstyret med hver vores slagboremaskine med mejsel i, og så går det straks hurtigere.
Man kan også få andre elektriske værktøjer til at brække gulv op med, men sådan en slagboremaskine passer godt til mit temperament. Den er ikke alt for tung at løfte på, den giver ikke for voldsomme stød op i armene, man har ret godt styr på den - og så tror jeg, at de fleste kender en, der har en slagboremaskine, som man kan låne (husk dog at sætte penge til side til at købe en ny mejsel til vedkommende, for der er en god sandsynlighed for, at den næsten ligner en spiseske, når man er færdig med at bryde sådan et gulv op ;o)).


Brokkerne bliver båret ned fra 1. sal til traileren i de sorte spande, som i kan se på billedet ovenfor. Det er tungt!!! Selvom mit badeværelse kun er omkring 8 m2, så er der til et par trailerfulde til lossepladsen, for sådan nogle murbrokker er helt utroligt tunge. Hvis man har mulighed for det, så er en sliske-løsning ned i en container klart at anbefale, hvis man har brokker, der skal ned fra 1. sal til stueetagen ;o) Men i mit badeværelsesprojekt, skal der spares, hvor der kan - og det koster så et par ømme skuldre et par dage i stedet for.

Først bliver badekarret "skåret" fri og båret ned. Toilettet får jeg min VVS-mand til at fjerne. Han lukker for vandtilførslen, skruer det af og tømmer det derefter ned i gulvafløbet.
Herefter bliver afløbet til toilettet dækket til med en plasticpose - jeg har hørt nogle rygter om rotter, der kunne kravle op gennem nedløbsrør, hvis de kunne fornemme frisk luft... Så de skulle blive holdt nede ved at sørge for, at evt. huller er stoppet fuldstændigt til f.eks. med en plasticpose og elastik omkring.


Så kan vi ellers gå i gang med at fjerne fliser på gulvet - og det er hårdt arbejde. Men det rigtige værktøj (slagboremaskinen med mejsel) gør det væsentligt lettere. Husk beskyttelsesbriller! Et stykke terrazzogulv i øjet, gav mig en større blodsamling, som jeg lige måtte forbi lægevagten og have tjekket. Har man høreværn, kan det også anbefales, for det larmer som død og kritte - og efter en halv times tid, føles ens ører som om, de har været på diskotek hele natten.

Hvor meget gulv skal man fjerne ?

I mit tilfælde skal der fjernes mindst 10 cm målt fra overside af de nye klinker, der skal lægges. Jeg skal have gulvvarme i gulvet - og fra oversiden af gulvvarme-rørene skal der være mindst 8 cm til oversiden af klinkerne. Denne afstand skal overholdes, for så bliver betonen mellem gulvvarme og klinker varmet op som en stor klump - hvis gulvvarmerørene ligger tættere på klinkerne, kan man mærke, hvor rørene løber - så får man primært varme, der løber i S-form i gulvet ;o)

Da mit badeværelse blev renoveret (omkring 1980), har man på det tidspunkt også forberedt til gulvvarme (via returvarme fra radiatoren). Så rørene lå i gulvet, men var ikke sluttet til. Derudover var gulvvarmen på det tidspunkt blevet lagt ovenpå det oprindelige terrazzo-gulv, fordi man ikke gad brække det op. Så der var ikke 8 cm fra oversiden af rørene til oversiden af klinkerne. Lidt hurtig hovedregning fortæller mig, at terrazzoen også skal op, så vi kan få beton nok på. Jeg har hørt og læst mange rygter om det frygtelige terrazzo, som skulle være så helt utroligt svært at få op. Så det er med noget bekymrede miner, at vi begynder på terrazzoen.


Det viser sig dog ret hurtigt, at det, som er rigtigt svært ved terrazzoen, er at få hul på det. Når der først er kommet hul, og man er i gang, så er det faktisk slet ikke så besværligt at få op. Hvis man bruger mejslen ind under selve terrazzoen, kan man få den til at brække af i store stykker. Pas dog på med at slå mejslen for langt ind under terrazzo-laget, for den kan godt sætte sig fast - og så skal der altså en 2. slagboremaskine til at få den løs igen. Jeg tror, at regnestykket i mit badeværelse ender med, at jeg har fået min boremaskine til at sidde fast 4 gange og N (min handyman-hjælper) får den til at sidde fast 5 gange. Men vi kan jo så også hjælpe hinanden med at komme fri igen, når det sker ;o)

I alt ender vi med at fjerne ca. 15,5 cm gulv. Først klinker, derefter et slidlag af beton (som den gamle gulvvarme lå i), så terrazzo og til sidst endnu et slidlag af beton. På billedet nedenfor, kan man se de forskellige lag, som vi har været igennem.


Efter at have fjernet gulvet, kommer turen så til klinkerne på væggen. Det er så utroligt meget lettere. Jeg har hørt rygter om, at det godt kan være lidt drilsk - afhængigt af hvor meget fliseklæb, der er blevet brugt til at sætte klinkerne op med. Fliseklæben får nemlig klinken til at sidde så godt fast, at den er umulig at få af hel. Jeg tager langt de fleste af mine klinker af hele - med min gode gamle hammer og skruetrækker. Jeg har stillet spanden lige under, der hvor de nu falder ned - og så er det ellers bare at slå dem ned og bære ned i traileren.

Til sidst har jeg bare betonvægge og et bart betondæk på gulvet - badeværelset er brudt helt ned. Nu kan genopbygningen begynde.


Badeværelsesprojekt

I tilstandsrapporten for huset er det angivet, at der er målt for meget fugt i det ene hjørne i køkkenet.

Lige ovenover det hjørne i køkkenet, er badeværelset og afløbet til badekarret. Af frygt for at det er afløbet i badekarret, der skaber fugten i køkkenet, vælger jeg derfor at låne nogle ekstra penge, så jeg kan få renoveret badeværelset på 1. sal.

Badeværelset er indrettet med det charmerende grønne inventar fra slut-70'erne starten af 80'erne, så det er blevet renoveret for ca. 30 år siden (huset er oprindeligt fra 1960).

Alle rør, alt inventar, alle fliser osv skal skiftes i badeværelset. Så derfor kommer der selvfølgelig billeder af rummet, som det ser ud inden renoveringen :o)





Så er det ellers bare at gå i gang :o)

I erkendelse af, at her er nogle fagområder, som jeg ikke har forstand nok på - eller som skal udføres af en autoriseret fagmand (VVS) - så har jeg til badeværelsesprojektet allieret mig med en VVS-mand og en murer :o)

Men derfor er der stadig masser af handywoman arbejde til mig selv ;o)

Det er mit!!!

Jeg skulle lige sunde mig over, at jeg nu havde købt et hus helt alene... At jeg selv stod med lån, forbrugsudgifter, forsikringer og ikke mindst renovering... Men derefter gik jeg amok med mit kamera, så jeg for altid vil kunne fastholde, hvordan huset så ud, inden jeg gik i gang med renoveringen.



Facade ud mod vejen

Facade ud mod vejen

I stueplan indeholder rækkehuset entré, køkken, stue og trappe op til 1. sal og ned til kælderen :

Køkken
Stuen ud mod haven

Stuen ind mod køkkenet
 På 1. sal indeholder huset to børneværelser, et soveværelse og et badeværelse :

Trappeopgang
Simones værelse

Nicolais værelse
Soveværelse

Balkon foran soveværelse og Nicolais værelse
Badeværelse

Kælderen indeholder bryggers, to disponible rum, et stort kælderrum og badeværelse :

Stort kælderrum
Bryggers
Badeværelse i kælderen
Derudover er der 249 m2 grund - et lille stykke foran med plads til garagen og en aflang have bag huset :

Udgang til haven fra stuen
Haven
Facade ud mod haven
Det var de råmateriale, jeg havde at arbejde med - og derefter var det bare at gå i gang med at få det til at se ud, som jeg gerne ville have det til :o)